Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

SUOSITTELEMME

 Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on kehoa ja sen toimintoja vahvistava ja tasapainottava, ongelmia ja epätasapainotiloja hoitava, sekä kehon jännityksiä poistava hoitomenetelmä. Se on myös ennaltaehkäisevä, sekä terveyttä ylläpitävä, miellyttävä ja rentouttava tapa hoitaa ihmistä kokonaisuutena.
Vyöhyketerapia on tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä, jota on harjoitettu niin idässä kuin lännessäkin: Intiassa, Kiinassa, Japanissa, Egyptissä, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa (erityisesti Pohjois-Amerikan intiaanit). 

Vyöhyketerapian toiminta perustuu ennen kaikkea hermostoon ja sen kautta tapahtuvaan viestintään. Kun hoitaja käsittelee esim. jaloissa olevia vyöhykkeitä, kulkeutuu viesti mm. ääreishermoston kautta keskushermostoon ja sieltä vegetatiivisen hermoston kautta kohde-elimeensä.  Keho pyrkii tasapainoon ja parantaa itse itseänsä.

Yleisiä vyöhyketerapialla hoidettavia ongelmia ovat ruoansulatukselliset häiriötilat ja ummetus, erilaiset kiputilat, selkä/niska/hartia ongelmat, iskias, hormonaaliset ongelmat, vaihdevuosiaikaan ja kuukautiskiertoon liittyvät vaivat, turvotukset, stressi, unettomuus ja vauvojen koliikki. Vyöhyketerapiaan liittyvät, esim. erilaiset rentoutuskäsittelyt ja -menetelmät ovat mitä parhaimpia tapoja stressin pysäyttämiseksi ja rentoutumisen löytämiseksi.

Hoidon kulku

  • Hoito tapahtuu hoitopöydällä makuultaan tai puoli-istuvassa asennossa, jalkaterät riisutaan paljaiksi.
  • Hoidon aikana käydään läpi jalkaterien vyöhykealueet erilaisilla painelu- ja hierontamenetelmillä. Menetelmät hajottavat energiatukkeumia ja kertymiä, virkistävät verenkiertoa ja edistävät kuona-aineiden poistumista kehosta luonnollisella tavalla aineenvaihdunnan kautta.
  • Vyöhyketerapian koko kehoa hyödyttävä toiminnallinen vaikutus tapahtuu hermoston, akupisteiden sekä meridiaanien kautta.
  • Hoidon jälkeen ei suositella saunomista eikä alkoholia samana päivänä. Mielellään leväten ja aikaa itselle. Suosittelemme myös runsaan nesteen nauttimista hoidon jälkeen, mielellään puhdasta vettä jossa mukana ripaus merisuolaa.

Vyöhyketerapiaa Terveyskeitaalla tarjoaa:

  • Jarmo Kaarijärvi, 0400 464 681, jarmo (a) terveyskeidas.fi
  • Pekka Parviainen, 044 350 0882kehoharmonia (a) gmail.com